THE GUM TREE CANOE – 2nd South Carolina String Band

Written by on 2022.01.29.

THE GUM TREE CANOE – 2nd South Carolina String Band

A dalszövegeket Silas S. Steele írta, a zenét Anthony F. Winnemore szerezte. A bostoni George F. Reed adta ki 1847-ben. Silas Steele több mint huszonöt éven át volt népszerű előadóművész és dalszerző. Néhány népszerűbb dallama közé tartozik a „Rose of Alabama„, a „Dandy Jim of Caroline„, a „Walk Jaw Bone” és a „Kiss Me Quick and Go„.

A 2nd South Carolina String Band egy polgárháborús időszakot megjelenítő zenekar, amely az 1820-as és 1860-as évek közötti amerikai könnyűzenét idézi meg autentikus hangszerekkel, és korhű stílusban. Az együttes azt állítja, hogy

a polgárháborús zenét a lehető leghitelesebben adják elő … ahogy az a polgárháború katonái számára valóban hangzott.

A zenekar hivatalos honlapja szerint az együttes 1989 augusztusában alakult. Az alapító tagok – akik Joe Ewers, Fred Ewers, John Frayler, Dave Goss és Bob Beeman voltak – amatőrök voltak, akik különböző 19. századi hangszereken játszottak, többek között bendzsón, csonton, dobon, hegedűn, gitáron és tamburán.  Ma a névsor hét tagból áll, beleértve a fife, a fuvola és a pennywhistle játékosokat.

A 2nd South Carolina String Band hat albumot adott ki a Palmetto Productions gondozásában. Ken Burns dokumentumfilmes filmrendező Mark Twain és Jazz című filmjeiben szerepeltette zenéjüket. A zenekar szerepel a Ronald F. Maxwell által rendezett Gods and Generals című filmben, és a zenéjük a filmzenén is szerepel. 2004 novemberében a zenekar megkapta a Stephen Collins Foster-díjat a 19. századi amerikai dalok megőrzéséért. A zenekar jelenlegi személyzete a következő: Joe Ewers (bendzsó), Fred Ewers (hegedű), Dave Goss (gitár), Bob Beeman (tamburin és csontok), Mike Paul (hegedű), Joe Whitney (fuvola) és Tom DiGiuseppe (bendzsó)[1].

Korábbi zenekari tagok voltak Marty Grody (fife, tin whistle), John Frayler (katonai dob) és Greg Hernandez (fife).


[There are no radio stations in the database]