JÓ HÍR 2022.06.12.

Written by on 2022.06.12.

JÓ HÍR 2022.06.12.

MI AZ AZ ISTEN? KI AZ AZ ISTEN?
Isten emberi szavakkal abszolút kifejezhetetlen, de mivel adott nekem szájat, ezért Őt örömmel dicsérem ezzel a gondolatsorral. Isten tökéletesen vidám, szabad, fiatal és élő. Nem keseredik meg, nem fásul el, nem betegszik meg, nem öregszik meg. Az ereje nem fogy el. Mindent átjár. Végtelenül kreatív. Istennek elég ideje van. Kedvét semmi sem szegi. Isten ellenállhatatlan, legyőzhetetlen, ellenőrizhetetlen.
Isten szelíd. Nem szorul rá, hogy önmagát, hatalmát megvédje, igazolja, fenntartsa. Nem kell küzdenie semmiért.
Isten totális nyugalomban van, mert minden az Ő akarata szerint alakul.
Isten láthatatlan, megfoghatatlan, kifürkészhetetlen, megérthetetlen, befolyásolhatatlan.
Isten halhatatlan. Semmire sem kényszeríthető. Semmire sincs szüksége. Senkire és semmire nem szorul rá. Nem függ semmilyen teremtett dologtól.
Isten nem tud hibázni. Tettei tökéletesen harmonikusak. Isten gyönyörű, végtelenül felülmúl minden látható, testileg érzékelhető, formai szépséget.
Isten elküldte Fiát ebbe a világba, hozzánk. Isten megtestesült! A Názáreti Jézus Krisztus páratlan isteni személy és embernek fia teljes egységben.
A megtestesüléssel Isten, a világtörténelem Nagy Forgatókönyvírója belépett a színfalak közé és elmondta az örömhírt: szeret minket és mindent tökéletesen a kezében tart, mindent a lehető legjobb módon irányít, mert Isten jó!
Isten nem álruhát öltött Jézusban, hanem Jézus maga az Isten. Az ember Jézus maga az Isten, ezért őáltala tökéletesen részesültünk Istenből.
Most tégy egy bátor lépést, és ott ahol vagy, képzeld el, hogy Jézus melletted ül, mint egy konkrét személy. Szólítsd meg: „Uram, Jézus Krisztus! Ha létezel, mutasd meg magad nekem!”
A Jó Hír, hogy ez az egész igaz, amit most leírtam, ezért maga Jézus fogja ezt az üzenetet benned megeleveníteni.
Jézus Krisztus szeret téged és csodálatos terve van veled! Kérdezheted: Mi ez a csodálatos terv?
Jézus csodálatos tervének első pontja már teljesült. Lehet, hogy itt most először életedben. De az is lehet, hogy ez az első pont lett újra megmutatva neked. Most már hallottad egy embertársadtól az objektív valóságot: az evangéliumot, életed legjobb hírét!
A terv első pontja kipipálva. A második pont a tervben, hogy Ő nemcsak azt akarja, hogy egy embertársadtól hallj Őróla hiteles információkat, hanem személyesen fogja közölni önmagát veled. Valahogyan megérint a szeretetével. Ez a második pont az Ő konkrét, személyes tette veled, amivel bizonyítja az Ő valóságos létezését. Hogy ezt hogyan teszi veled Ő maga, azt nem tudom. Ez az Ő és te közti kapcsolat misztikuma. Ettől szép.
A harmadik pont a tervben, amikor a bizalmad az Ő élő személyében felébred, akkor te önként kíváncsi leszel Őrá még jobban. Nyilván ennél a pontnál jelentkezik minden ember életében a spirituális keresés. Lehet, hogy bezavarnak téves infók, rossz istenképek… Én is tapasztaltam, hogy belső utamon azt is meg kellett tanulnom, hogy Jézus milyen nem, nemcsak azt, hogy Jézus milyen. Ezért fontos olyan emberek közösségében lenni, akik hiteles békével és szeretettel viseltetnek feléd és egymás felé, mert az igazolja, hogy hitelesen kapcsolódnak a bennük lakó Jézus Krisztushoz.
A terv legvégső lényege a teljes, folyamatos szeretetközösség megélése az Úrral és minden emberrel, akivel csak éppen lehet. Köszönöm a figyelmed! Áldott vagy Jézus Krisztusban! Ha esetleg szívesen szánsz több időt még a mondandómra, kérlek, hallgasd meg ezt a beszédemet:

csepeti. szeretettel.


[There are no radio stations in the database]