Az igazi Elvis 11. rész. A Presley család küzdelmei, és Priscilla története.

Written by on 2021.10.27.

Barcs Endre “Az igazi ELVIS” c. regénye folytatásokban közölve.

Az igazi Elvis 11. rész

(Elvis Presley élete és karrierje évekre, hónapokra és napokra lebontva)

A Presley család küzdelmei, és Priscilla története.

1938
Május 25

Megszületik az ítélet. Vernon háromévi börtönbüntetést kap okirat hamisításért, amit az ítélet szerint a Mississippi Állami Börtönben (Mississippi State Penitentiary) kell letöltenie. Peter Guralnick: Elvis – Az utolsó vonat Memphisbe című, magyarul is megjelent könyvében úgy szerepel, hogy három év kényszermunkára ítélik, amit a Parchman farmon kell letöltenie.
Vernon a Mississippi Állami Börtönbe kerül, aminek „Parchman farm” a gúnyneve. Ez az Egyesült Államok legöregebb és legbiztonságosabb férfi börtöne, ahol egyszerre 4 840 rabot tudnak fogva tartani. Igaz, a rabok itt talán többet dolgoznak, mint más börtönökben, ugyanis a börtönhöz 2000 angol hold termőföld is tartozik. Az elítéltek művelik meg a földet, és takarítják be a terményt, amit a börtön igazgatósága elad, ezzel csökkentve az intézmény fenntartási költségét.

November 25

Gladys levelet ír Mississippi állam kormányzójához, kérve őt, hogy engedje szabadon Vernont, mert nélküle nem tudja magát és hároméves kisfiát, Elvist eltartani.

A jó Isten kegyes lesz Önhöz, ha kérésemet meghallgatja. Férjem egy becsületes ember, aki senkinek sem akart rosszat, és amit tett, azért már megbűnhődött. A jó Istenre kérem, hallgassa meg kérésemet. – áll a levélben.

A levél nem Gladys kézírása, feltehetően diktálta valakinek. Az aláírás, Mrs. Vernon Presley, sem Gladystől származik.
Ugyancsak ezen a napon Tupelo város polgárai is levelet írnak a kormányzóhoz Vernon szabadon bocsájtása érdekében. Ez a levél gépelve van, és érdekes módon a város legalább nyolcvan lakója aláírja, mindjárt elsőnek a város templomának tiszteletese, és természetesen a Presley család tagjai is. Ebben a levélben is az áll, hogy Vernon a város megbecsült polgára, aki soha korábban nem állt összetűzésben a törvénnyel, és a 15 dollár nem akkora összeg, hogy több évet kelljen börtönben ülni miatta. (Ráadásul nem is 15, csak 11, ugyanis 4 dollár jogosan jár Vernonnak a hízóért. (A szerző megjegyzése.)

December

Míg Vernon a börtönben ül, Gladys kénytelen eladni a házat, mert nem tudja fenntartani. Az összegből visszafizeti az összeget amivel Orveille Beannek tartozik. Miután ez megtörténik, Orveille Bean beadvánnyal fordul Mississippi Állam Fellebbviteli Bíróságához, amiben bejelenti, hogy a váltó ki lett fizetve, így nem érte anyagi kár. A levélben leírja, hogy Vernon egy becsületes, dolgos ember, aki korábban soha nem vétett a törvény ellen. A bíróság befogadja a beadványt, így Vernon Presley büntetése okafogyottá válik.
Mivel már saját házuk nincs, és nincs hol lakniuk, Gladys a kis Elvisszel első unokatestvéréhez, Frank Richardshoz költözik.

1939
Február 6

A Fellebbviteli Bíróság érvényesíti a beadványba foglaltakat, és határidő lejárta előtt feltételesen szabadlábra helyezi Vernont, aki azonnal hazatér a családjához.

1940
Május 16.

Vernons és Gladys a kis Elvisszel, unokatestvérükkel, Sales Presleyvel és annak feleségével a Mexikói-öböl partján lévő Biloxi város melletti Pascagoulába költözik, ugyanis Vernon munkát kap a helyi hajókikötőben.

Június 20.

Vernon elveszíti a munkáját, ezért visszaköltöznek Tupeloba, a rokonok körébe. Mivel a házuk már nincs meg, ezért kénytelenek Vesternél megszállni a Reese Streeten.

November 3.

A bíróság végleg elengedi Vernon hátralévő büntetését.

November 6.

Vernon keres annyit, hogy egy házat béreljenek a Maple Street 510 alatt.

1942
Miközben folyik a második világháború, Vernon messze van a családjától, mert egy fogolytábor építésén dolgozik. Gladys ápolónőként a helyi kórházban kap munkát.

1943

Elvis nyolcéves korától kezdve minden szombat délutánját 1-tól fél 5-ig a Tupelo Courthouse-ban megrendezésre kerülő Saturday Jamboree amatőr show műsorban tölti. Ebben a helyi rádióban közvetített műsorban bárki felléphet és énekelhet. Így tesz Elvis is, aki több számot is elénekel. Ezek egyike az Old Shep c. dal.


1945

Május 24.
Priscilla Ann Wagner

Priscilla Ann Wagner

New York Brooklyn negyedében megszületik Priscilla Ann Wagner, aki később Elvis felesége lesz. Egyben társalapítója és elnöke az Elvis Presley Enterprises vállalatnak, amely a világ egyik legkiemelkedőbb turista látványosságává változtatja Gracelandet. Anyai nagyapja, Albert Henry Iversen a norvégiai Egersundban látja meg a napvilágot. Anyai nagyanyja skót-ír származású. 1926 márciusában megszületik egyetlen lányuk, Anna Lillian Iversen, Priscilla édesanyja. Anna Iversen 1944. augusztus 10-én feleségül megy James Wagnerhez, aki az amerikai hadsereg pilótája. Wagner repülőgép szerencsétlenségben veszti életét, amikor Priscilla hat hónapos. 1948-ban Priscilla édesanyja találkozik a kanadai Quebecből származó Paul Beaulieuvel, aki ugyancsak az amerikai hadseregnél szolgál, mint repülőtiszt. Összeházasodnak, Beaulieu örökbe fogadja Priscillát, aki felveszi nevelő apja családi nevét.
A tisztet előbb átvezényelik az új – mexikói Mainebe, majd a texasi Austinba. A család itt sem marad sokáig, a következő állomás Nyugat-Németországban, Wiesbaden. Előbb egy hotelben laknak, de mivel az túl drágának bizonyul, lakást bérelnek egy házban, amiről kiderül, hogy kupleráj működik benne, de mivel abban az időben nagyon nehéz üres lakást találni az amerikai tiszteknek, maradnak.

Priscilla 1959. szeptember 13-án találkozik első ízben Elvisszel. Elvis Bad Nauheimbeli otthonában egy partin vesz részt. Matrózruhában érkezik, mert nem hiszi el, hogy valóban Elvisszel fog találkozni. A 14 éves lány mély benyomást tesz Elvisre. Priscilla nagyon későn érkezik haza, így szülei megígértetik vele, hogy többé nem találkozik Elvisszel. Elvis azonban legközelebbi alkalommal maga megy a lányért, és ígéretét adja, hogy időben hazaviszi. A találkozó igen gyakori egészen 1960-ig, amikor Elvis visszatér az Egyesült Államokba, ahol leszerelik a katonaságtól. Priscilla egy ideig reménykedik, de miután a pletykalapok arról szólnak, hogy Elvis Nancy Sinatrával jár, úgy gondolja, kapcsolatuknak vége.

Elvis azonban gyakran hívja őt telefonon, bár 1962-ig személyesen nem találkoznak. Ekkor Priscilla szülei engedélyt adnak rá, hogy elutazzon Elviszhez két hétre. Elvis első osztályú repülőjegyet vesz számára az oda-vissza útra. Priscillával megígértetik a szülei, hogy naponta küld haza levelet, és őszintén beszámol arról, miként tölti az idejét. Priscilla Los Angelesbe érkezik, ahol Elvis már vár rá, és nyomban elviszi Las Vegasba. Priscilla ügyes trükkel előre megveszi a Los Angelest ábrázoló képeslapokat, és minden nap becsületesen ír. A levelet Elvis egyik megbízottja Los Angelesben adja postára, így Priscilla szülei nem tudják, hogy lányuk Las Vegasban van Elvisszel.

Itt Las Vegasban fordul elő első ízben, hogy Priscillas amfetamin tablettát vesz be, és altatót, hogy megpróbáljon Elvis életviteléhez alkalmazkodni. A két hét gyorsan elrepül, Priscilla ez idő alatt végleg elkötelezi magát Elvis mellett. Karácsonykor Elvis meghívja Gracelandbe, majd 1963 márciusában, szülei engedélyével végleg Memphisbe költözik, Elvis közelébe. Elvis beíratja az Immaculate Conception High katolikus lánygimnáziumba, és Elvis apjával, Vernonnal, és annak feleségével lakik egy külön épületben.

Priscilla iskolában.

1963 júniusában leérettségizik, és az egyezség szerint ekkor Elvisnek el kellene vennie feleségül, ez azonban nem történik meg. Ennek ellenére, ahogy betölti 18. életévét, átköltözik Gracelandbe, Elvishez.

Nem volt ebben semmi. – meséli Priscilla – Hiszen addig is minden időmet Gracelandben töltöttem Elvisszel.

Priscilla mindig is nagyon szeretett volna filmezni, szerette volna látni Elvist, ahogy Hollywoodban készíti a filmjeit, de Elvis, arra hivatkozással, hogy a forgatás idején nagyon elfoglalt, Gracelandben marasztalja. Priscilla egyre jobban bezárva érzi magát az “arany ketrecben”. A Viva Las Vegas című film forgatása idején Elvis és Ann-Margaret között erős szerelmi kapcsolat alakul ki, ami nem kerüli el a pletykalapok figyelmét.

Prisclillának nagyon rosszul esnek a sorra megjelenő cikkek, de amikor Elvist kérdezi, ő azt válaszolja,

ez csak pletyka, ami azt a célt szolgálja, hogy reklámot csináljanak a filmnek.

Arra kéri Priscillát, hogy ne higgyen mindent el, amit az újságokban olvas. Elvis, hogy megnyugtassa, megengedi neki, hogy meglátogassa őt Hollywoodban, de csak rövid időt enged számára.

1966 karácsonya előtt Elvis hivatalosan is megkéri Priscilla kezét. Egyes újságcikkek szerint Elvis nem önszántából határozza el magát erre a lépésre. Priscilla megfenyegeti őt, amennyiben nem veszi el feleségül, abban az esetben apja bepereli “kiskorú határon túli elrablása, szexuális igény kielégítése céljából” váddal. Ugyanakkor Parker ezredes is figyelmezteti Elvist, hogy miután Priscillát évek óta maga mellett tartja, köteles feleségül vennie az RCA-vel kötött szerződés, etikai magatartási kódex melléklete alapján. Priscilla 1973-ban úgy nyilatkozik a Ladies’ Home Journal c. női lapnak, hogy ő és Elvis igen jól érzeték magukat, csak úgy, házasság nélkül, de abban az időben, még elfogadhatatlan volt, hogy egy nő és egy férfi csak úgy, házasság nélkül éljen együtt. Alberta, Elvis szakácsnője szerint, Elvis egészen kétségbe volt esve, hogy meg kell nősülnie. Elvis elképzelhetetlennek tartotta, hogy ki tudjon tartani egy nő mellett, és félt a lekötöttségtől, valamint a felelősségtől is. Ugyanakkor Joe Esposito szerint Elvis nagyon örült annak, hogy férj lesz belőle. Elvis ígéretet tett arra, hogy addig nem kezd Priscillával szexuális viszonyt, míg össze nem házasodnak. Priscilla az 1985-ben kiadott Elvis és én című könyvében így ír erről:

Nem mintha nem csináltunk volna ezt vagy azt. Csak a valódi behatolás. Azzal vártunk. Én is azt akartam, hogy szűzként menjek férjhez.

A házasság megszervezését Parker ezredes vállalja magára. Az esküvőre 1967. május 1-én kerül sor Las Vegasban, az Aladdin Hotelben. A ceremónia nem tart nyolc percnél tovább. Ezt gyors sajtótájékoztató követi, majd egy 10 000 dolláros fogadással egybekötött reggeli, amelyen a barátok, és a család mellett, az MGM filmvállalat, az RCA, valamint a William Morris Agency vezetői is részt vesznek.

Elvisnek sok barátja sértődik meg amiatt, hogy nem kap meghívást az esküvőre, miután Parker ezredes minimumra szorítja a meghívottak számát. Red West különösen dühös. Őt és feleségét ugyanis Elvis személyesen hívja meg az esküvőre. El is repülnek Las Vegasba, és már fel vannak öltözve, amikor közlik velük, hogy nem lehetnek jelen a ceremónián. West számára ez különösen fájó, miután Elvis maga volt a tanúja az ő esküvőjén. West annyira megsértődik, hogy felmondja az Elvis melletti állását.

Elvis Red West esküvőjén

A fogadást követően egy bérelt repülőn Elvis és Priscilla Palm Springsbe megy a mézes hetekre, ami nagyon rövidre sikerül, ugyanis május 4-én már vissza is repülnek Memphisbe.

Elvis és Priscilla az esküvőt követően Frank Sinatra magángépén Palm Springsbe repültek.

A Graceland melletti lovas farmjukon végre három hétig pihennek anélkül, hogy a Memphis Maffia tagjai zavarnák őket. Priscilla itt igazi felesége lehet Elvisnek, főz neki, takarít, mos.

Nagyon jó volt, hogy törődhettem vele. Hogy csak az enyém volt. – írja önéletrajzában.

Május 29-én újra eljátsszák az esküvőt azok számára, kik az igaziról kimaradtak. Nem sokkal később Priscilla érzi, terhes lett. Igen dühös magára, úgy érzi, hogy a gyorsan érkező gyerek útjában lesz a kettőjük meghitt közelségének. Még az is eszébe jut, hogy elveteti a gyereket. Ezt meg is említi Elvisnek, aki hallani sem akar róla.

Leányuk, Lisa Marie pontosan az esküvőt követő kilencedik hónapban születik meg, 1968. február 1-én. Priscilla, hogy a szülés előtti alakját visszanyerje, táncleckéket vesz. Tánctanára, egy bizonyos Mark udvarolni kezd neki, és rövid viszony is kialakul közöttük. Elvis ekkor a Live little, love a little című filmet forgatja a kaliforniai tengerparton.

Priscillának bűntudata van, de rájön, hogy van világ Elvisen kívül is. Annak ellenére, hogy Elvis a legtöbb filmbeli női partnerével viszonyt folytat, a házasságuk az első néhány évben boldog. Akkor romlik meg, amikor az 1968-as Come back special televíziós show után Elvis Las Vegasban kezd koncertezni, míg Priscilla Gracelandben marad a lányukkal, Lisa Marie-val. Elvis folyamatos távolléte megkeseríti házasságukat.

Elvis imádja a karatét, és ráveszi Prisclillát, hogy gyakorolja ő is ezt a sportot. Priscilla örül, mert osztozhat Elvisszel egy közös hobbiban, és legalább nem unatkozik, ha egyedül marad, mert lesz valami, ami elvonja a magányról a figyelmét. Priscilla Elvis tanácsára Mike Stone oktatótól kezd leckéket venni 1972-ben.

Priscilla és Mike Stone

Az edzések lassan kapcsolattá alakulnak, Priscilla menthetetlenül beleszeret Stone-ba. Erről így mesél könyvében:

Elvis olyan sokat volt távol, és annyi nővel került szexuális kapcsolatba, hogy kezdtem kétségbe vonni, hogy mint nő, szexuálisan vonzó vagyok e egyáltalán. Így aztán kapcsolatunk Mike-kal viszonnyá alakult. Még mindig nagyon szerettem Elvist, és tudtam, hogy nagyon gyorsan döntést kell hoznom a jövőmet illetően.

Amikor Elvis tudomására jut a kapcsolat, magához rendeli Las Vegasba, és a hotel szobában valósággal megerőszakolja.

Így szeretkezik egy igazi férfi a feleségével! -mondja.

Ebben az fáj a legjobban Priscillának, hogy Elvis nem úgy bánik vele, mint a feleségével, hanem mint egy szajhával. Elvis ezt követően bocsánatot kér. Azzal védekezik, hogy soha nem volt képes olyan nővel szeretkezni, akinek gyereke van. Priscilla szerint a bocsánatkérés már későn érkezik.
1972. február 23-án Elvis és Priscilla elválik, bár jogilag a válás csak július 26-án válik érvényessé. Priscilla Lisa Marie-val egy közelebbről, biztonsági okokból meg nem határozott helyre költözik. Elvis őrjöng, és Stone halálát kívánja. Elvist semmi nem nyugtatja meg, sem a gyógyszerek, sem a meditáció.

Túl erős a fájdalom bennem! – mondogatja.

Felbéreli Red Westtet, hogy ölesse meg Stone-t. West nem nagy örömmel, hozzáfog a gyilkosság megtervezésének, amikor Elvis ezt mondja:

Hagyd a fenébe, nem éri meg az egész!

A válás anyagi oldala ekkor még nem dől el. A válási papíron ügyvédek dolgoznak mindkét fél részéről. Hosszú vita folyik az elhelyezésről és a vagyon megosztásról. A válás véglegesítése 1973. október 9-én történik meg, amit végre mindkét fél elfogad. E szerint felváltva gyakorolnak felügyeletet Lisa Marie felett. Priscilla 725.000 dollárt kap készpénzben, és gyerektartásért Elvis új zenekiadójának profitjából 5%-ot. Ezen felül Beverly Hillsen található otthonuk eladásából származó összeg felét. Bár eredetileg jóval kevesebb összegben állapodtak meg, 100.000 dollár készpénz, havi 1000 dollár asszonytartás és havi 500 dollár a gyereknevelésre. Priscilla ezt fellebbezi. Priscilla állítja nem a pénz érdekelte, a saját életét akarta elkezdeni, bebizonyítani, mindenekelőtt önmagának, hogy Elvis nélkül, is ér valamit. Elvisben már nincs harag, a bíróság épületét, ahol a válást kimondják, kéz a kézben hagyják el.

1973. október 9.

Priscilla azzal kezdi új életét, hogy közös vállalkozást hoz létre barátjával, Olivia Bisszel, Bis and Beau néven közös butikot nyitnak Los Angeleben. Priscilla erről így nyilatkozik:

Annyit dolgoztunk együtt a saját ruháim megtervezésén, hogy arra gondoltam, miért ne csinálhatnánk ezt professzionálisan.

Elvis segít abban, hogy a butik sikeres legyen, sok barátját küldi oda vásárolni, és ott reklámozza a butikot, ahol tudja. A butik sikeres is, olyan sztárok járna oda vásárolni, mint Cher, Barbra Streisand, Lana Turner, Natalie Wood. A butik 1976-ban mégis bezár.

Elvis 1977. augusztus 16-i halálát követően, mint az egyetlen felnőtt korú örökös, ő jár el a hagyatéki ügyekben. Lisa Marie még nem nagykorú, csak 9 éves. Az ő öröksége 1 millió dollár. Graceland fenntartása évi 500.000 dollárba kerül, amire a pénzt továbbra is elő kell teremteni. Az ingatlanadó és egyéb kiadások újabb évi 500.000 dollárba kerülnek. Vagyonkezelőként a végrendeletben Elvis apját, Vernont, nagyanyját, Minnie May-t és lányát, Lisa Marie-t bízza meg. Ők nem tudnak mit kezdeni vele, ezért felmerül Graceland eladása, és múzeummá alakítása. Priscilla fejében születik meg az ötlet, hogy az eladás helyett inkább turista látványossággá kell fejleszteni Gracelandet. Vernon 1979-ben bekövetkező, majd Minnie May 1980-ban bekövetkező halála után maga lesz az ingatlan vagyonkezelője, mint Lisa Marie, a hivatalos vagyonkezelő felügyelője. Meglépi a régen tervezett lépést, amit Vernon ellenkezése miatt korábban nem tudott megtenni, és nagyobb hitelt vesz a memphisi kereskedelmi banktól, úgy, hogy Gracelandre a bank jelzálogot jegyez be.

Graceland 1982. június 7-én nyílik meg a turisták előtt. Priscilla ötlete beválik, csupán négy hét alatt megtérül az átalakításra fordított összeg, a hitelt egy hónapon belül vissza tudják fizetni. Ezt követően Priscilla lesz az Elvis Presley Enterprises cég elnök igazgató asszonya, és marad ebben a beosztásban, míg Lisa Marie el nem éri 21. életévét, a hivatalos felnőtté válást. Ennek a cégnek az elsődleges feladata Graceland turisztikai látogatottságának fenntartása, az épület körüli területek bővítése, újabb ingatlanok felhúzása, egyéb látványosságok beiktatása, az Elvishez kötődő relikviák kezelése, az Elvis filmek, házi videók, otthoni hangszalagok, televíziós műsorok, egyéb színpadi produkciók jogi és anyagi kezelése.

Az Elvis emléktárgyakat kezelő vállalat, a Factors Etc. Inc. Parker ezredes ösztönzésére jön létre, és megy is tönkre miatta. (Részletesen lásd. Parker ezredes címszó alatt). Ekkor Priscilla új vállalkozásokba kezd. Úgy dönt, hogy a rendelkezésére álló pénzösszegből filmek producere lesz. Ő a producere pl. a Reggeli Einsteinnel című filmnek is. Tehetségére jellemző, hogy 2000-ben beválasztják a Metro-Goldway-Mayer igazgató tanácsába. 2015-ben Priscilla lesz a 14 számot tartalmazó Elvis album, az If I can dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchetra kivitelező producere, aki nemcsak a pénzét fekteti be a projektbe, hanem maga is viszi végig azt a megvalósulásig. Az album sikerén felbuzdulva, újabb nagylemezt készít 2016-ban, melynek címe: The wonder of you: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchetra. A siker ismét garantált, a nagylemez listavezető lesz és több, mint másfél millió példány kel el belőle.


Priscilla legnagyobb zenei vállalkozása producerként az Elvis: The Concert elnevezésű világméretűvé váló koncertsorozat, amely Elvis korábbi koncert fellépéseit hatalmas videó kivetítőn mutatja, miközben az eredeti háttér zenét lekeverik és a színpadon élő zene kíséri. Az első ilyen koncertre halálának 20. évfordulóján, 1997. augusztus 16-án, Memphisben a Mid-South Coliseumban kerül sor az 1970-es zenekarának, a TCB Band tagjainak részvételével.

A háttér vokál a The Stamps, a The Imperials, a The Sweet Inspirations és Millie Kirkham. Az első koncert érdekessége, hogy Lisa Marie a Don’t cry daddy c. számot duettben énekel édesapjával. A dalnak olyan sikere van, hogy az első koncerten meg kell ismételni.

Az Elvis Presley Enterprises gondozásában a koncertsorozat a mai napig tart. Időközben a név is, és a fellépők is változtak. A világ talán legkülönlegesebb zenei produkciója The Wonder of You címen jut el hozzánk. 2018. június 6-án a budapesti Papp László Sportarénában a magyar közönség is részese lehet e különleges élménynek. A zenét ez alkalommal a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar szolgáltatja. A koncert érdekessége, hogy Priscilla Presley is részt vesz rajta, és a koncert egy adott időpontjában lejön a színpad elé, ahol az Első Magyar Elvis Presley Barátok Klubjának elnöke, Spaczér Judit virágcsokorral köszönti.

2000-ben az Egyesült Államok fő postamestere, Megan Brennan segítségével egy Örökké Elvis elnevezésű bélyeget ad ki, amelyen William Speer fotóművész egyik 1955-ben készült fotóján Elvis látható. Ez már a második bélyeg, amit Elvis emlékének szentelnek. A korábbi, az 1993-ban kiadott Elvis bélyeg a legsikeresebb az amerikai posta történetében. Elvis az egyetlen olyan művész, akiről az amerikai posta két bélyeggel is megemlékszik.

Az 1993-ban kiadott bélyeg

Priscilla azonban nemcsak az üzleti életben sikeres, hanem a filmszínészként is megállja a helyét. Elvis halála után felkeresi Hal Wallist, aki Elvis számos filmjének producere volt, és kijelenti, hogy filmezni szeretne. Wallis szó nélkül szerződést köt vele. Priscilla korábban is érdeklődött a filmezés iránt, de Elvis nem engedte meg neki, hogy kamera elé álljon.

Egy filmes karrier elég egy családban.– jelenti ki Elvis.

Priscilla egy alkalommal a modellkedéssel is megpróbálkozik, de amikor Elvis erre rájön, felszólítja, hogy azonnal álljon le vele.

A Wallisszal kötött szerződést követően a Charlie angyalai című televíziós sorozatban ajánlanak neki szerepet. Ezt nem fogadja el, mert nem tetszik neki a sorozat. A televízióban debütál a Those amazing animals (Azok a csodálatos állatok) című sorozatban 1980-ban. 1983-ban a Manhunter (Embervadász) című filmben kap szerepet, majd a Love is forever (A szerelem örökre szól) című televíziós filmben játszik. 1983-1988 között a Dallas című sorozat 143 epizódjában kap szerepet.

1988-ban Leslie Nielsen oldalán játszik a The naked gun (Csupasz pisztoly) című filmben, majd ennek sikere nyomán 1991-ben a folytatásban is, melynek címe: The naked gun 2 1/2 (Csupasz pisztoly 2 és fél). Ezt követően a The naked gun 33 1/3 (Csupasz pisztoly 33 és egyharmad) című, immár harmadik részben is, 1994-ben. A kilencvenes években számos tévé sorozatban kap szerepet, mint vendég színész.

Még pantomim tehetségét is megcsillogtatja a Snow White and the Seven Dwarfs (Hófehérke és a hét törpe) c. műsorban, ami 2012 karácsonyán Londonban, a New Wimbledon Theaterben kerül bemutatásra.

Priscilla folytatja Elvis karitatív tevékenységét is. A Dream Foundation jószolgálati nagykövete. Ez az alapítvány a halálos betegeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget. A szcientológus egyház tagja, gyakran emeli fel a szavát a háziállatok, különösen a lovak bántalmazása ellen.
Élettársa huszonkét éven keresztül Marco Garibaldi. 1984-ben költözik össze az előadóművész, forgatókönyvíró Garibaldival, és 2006-ig élnek együtt Los Angelesben. 1987-ben fiúk születik, Navarone Garibaldi, aki a Them Guns rock együttes frontembere.

(Folyt. köv.)


[There are no radio stations in the database]

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás